Πως να κρεμάσεις τις κουρτίνες για όμορφο αποτέλεσμα!

Οι κουρτίνες αποτελούν τον τρόπο για να συμπληρώσεις ένα δωμάτιο. Είναι τρόπος ελέγχου του φωτισμού, προσθήκη ζεστασιάς, υφής και χρώματος για ένα δωμάτιο και μας προφυλάσσουν στις πιο ιδιωτικές στιγμές μας.

Στο άρθρο που ακολουθεί, θα μάθεις όλα όσα πρέπει να ξέρεις για το κρέμασμα κουρτινών, τους σωστούς και τους λάθος τρόπους, οπότε ακολουθώντας αυτές τις οδηγίες θα κερδίσεις τα μέγιστα που μπορείς από αυτές.

Μην βάλεις στενό κουρτινόξυλο

ανοιχτές κουρτίνες

Επέλεξε ένα κουρτινόξυλο που είναι φαρδύτερο από το παράθυρο σου. Αυτό θα σου φανεί πολύ χρήσιμο για τις κουρτίνες τύπου αυλαία ή για τις διπλές κουρτίνες, ώστε να τις παρουσιάσεις καλύτερα. Ακόμα δίνει την αίσθηση ότι έχεις μεγαλύτερα παράθυρα από ότι είναι στην πραγματικότητα. Αν έχεις τον διαθέσιμο χώρο, επέλεξε κουρτινόξυλο που να περισσεύει από 20 μέχρι 30 εκατοστά σε κάθε μεριά.

Χρησιμοποίησε αρκετό ύφασμα

κουρτινες ikea

Το καλύτερο είναι οι κουρτίνες σου να φαίνονται γεμάτες και όχι σαν να έχεις τσιγκουνευτεί το ύφασμα. Για να κάνουν οι κουρτίνες τις απόλυτα επιθυμητές πτυχώσεις, υπολόγισε ότι το ύφασμα πρέπει να είναι περίπου 2 φορές το μήκος του παραθύρου! Ακούγεται υπερβολικό, μπορείς να μείνει σε μια αναλογία 1,5 με 1,75 αλλά το ιδανικό αν έχεις τις κουρτίνες τεντωμένες είναι περίπου 2 φορές.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *